به گزارش استناد نیوز، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی در نشست علنی امروز (سهشنبه، 19 آذر) مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت شرکتهای دانشبینان اظهار داشت: سال گذشته در برنامه خود جهت تصدی وزارت اقتصاد، شکلگیری اقتصاد هوشمند را مورد توجه قرار دادم زیرا معتقدم رفع مشکلات امروز کشور از این طریق ممکن است و بُعد دیگر اقتصاد هوشمند را فعالیت دانشبنیان میدانیم.
وی بیان کرد: یکی از لوازم اجتنابناپذیر اقتصاد هوشمند شکلگیری جامعه و اقتصاد دانشبنیان است و نقش کلیدی این حوزه را شرکتهای دانشبنیان و استارت آپها برعهده دارند.
وزیر اقتصاد افزود: در یک سال گذشته برای رفع مشکل این حوزه جلساتی را با شرکتهای نوآور و دانشبنیان داشتهایم و آییننامهای برای تنظیم رابطه آنها با دولت تهیه شده است، همچنین هسته اندیشه ورزی اقتصاد هوشمند را تشکیل دادهایم و نیازمندیهای آنها تدوین میشود تا مبنای اجرا قرار گیرد.
دژپسند ادامه داد: سند بانکداری دیجیتال را تهیه کردیم تا اجرایی شود و اکنون نیز سند راهبردی و نقشه راه اقتصاد هوشمند در آستانه نهایی شدن است و جایگاه ویژهای برای شرکتهای دانشبنیان قائل شدهایم.
وزیر اقتصاد با اشاره به مشکلات حوزه مالیاتی برای شرکتهای دانشبنیان گفت: طبیعتا از نظر قوانین و مقررات مشکلی وجود ندارد امّا در حوزه اجرا هنگام مواجهه شرکتهای دانشبنیان با سازمان امور مالیاتی و گمرک مشکلات ایجاد میشود.
وی افزود: جلسات مستقیمی بین شرکتهای دانشبنیان، وزارت کشور، سازمان امور مالیاتی و گمرک انجام شده است و همه موارد مابین این بخشها را بررسی کردهایم و کمیتههای فرعی نیز تشکیل شده تا مشکلات موجود رفع شود.
دژپسند اظهار داشت: در قالب بخشنامه مشکلاتی که بین شرکتهای دانشبنیان با سازمان امور مالیاتی و گمرک بوده را رفع کردهایم و برخی مشکلات باقیمانده دیگر نیاز به مقررات زدایی دارد که آنها نیز در حال پیگیری است، در شورای بازنگری قانون مالیات مستقیم 3 نماینده مجلس نیز حضور دارند که میتوانند مواردلازم را یادآوری کنند.
وزیر اقتصاد بیان کرد: برخی مشکلات شرکتهای دانشبنیان در حوزه مالیات نیازمند اصلاح قانون مالیات مستقیم است که وزارت اقتصاد این قانون را مورد بررسی قرار داده و تأمین نیاز شرکتهای دانشبنیان، نوپا و نوآور مورد توجه قرار گرفته است تا با سرعت بیشتر و بدون مشکل به مسیرشان ادامه دهند./