به گزارش استناد نیوز، معاونت پژوهش، برنامهریزی و امور بینالملل دفتر پژوهش و برنامهریزی سازمان امور مالیاتی کشور چندی پیش پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی سال آینده را منتشر کرد. این پیشنویس حاوی سرفصلهای پیشنهادی سازمان امور مالیاتی برای تحقق اهداف مرتبط با «اقتصاد مقاومتی» در حوزههای خرد و کلان است. یکی از این پیشنهادات لغو معافیت مالیاتی کلیه فعالیتهای فرهنگی ــ هنری در حوزههایی چون انتشارات، تئاتر، سینما و موسیقی (مشمول مالیات با ضریب 25 درصد) است که پیشتر در قانون لحاظ شده بود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از انتشار این پیشنویس که در آن بند «ل» ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم ــ که در آن به معافیت مالیاتی کلیه فعالیتهای فرهنگی و هنری اشاره شده بود ــ حذف شده است، مراتب مخالفت و اعتراض خود را اعلام کرد.
بررسی اصلاحیه ماده 16 معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان در جلسه امروز هیئت دولت
قطعیت معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان برای ما محرز است
درخواست از ارشاد برای پیگیری جدی اصلاحات آییننامه معافیت مالیاتی ناشران
معافیت مالیاتی ناشران در انتظار تصویب هیأت وزیران
معافیت مالیاتی ناشران هفته آینده نهایی میشود
پیرو مصوبه 27 بهمن سال 1380 مجلس شورای اسلامی در احکام قانونی مربوط به نظام پرداخت مالیات، در بند «ل» ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم آمده است: «فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که بهموجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود، از پرداخت مالیات معاف است.»، این در حالی است که در تبصره 3 ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم مصوبه 27 بهمن سال 1380 نیز توضیح داده شده که «آییننامه اجرایی این ماده بهوسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه و با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیئت وزیران میرسد».
بهدنبال همین مصوبات و طی مصوبه بهمن ماه 1380 هیئت وزیران در باب «ماده 13 آییننامه اجرایی تبصره 3 ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم» آمده بود: «فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری اشخاص حقیقی ــ حقوقی بهموجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود. فعالیتهای یادشده بر اساس دستور العملی توسط سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین و اعلام خواهد شد».
حال پس از چند روز از انتشار خبر مخالفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این تغییرات، شنیدهها حاکمی از اقدام مستقیم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باقی ماندن معافیتهای مالیاتی اهل فرهنگ دارد.
علیاصغر کاراندیش، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره در گفتوگو با تسنیم، درباره تازهترین اقدامات در این خصوص گفت: در مورد حذف معافیتهای مالیاتی فرهنگی و هنری دو اتفاق افتاده است،؛ اول اینکه سازمان امور مالیاتی در پیشنویس اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که تنظیم کرده است، بند «ل» ماده 139 را کلاً حذف کرده است.
وی ادامه داد: مورد دوم اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در لایحه بودجه سال 99، 50 درصد این معافیت را لغو کرده و 50 درصد دیگر بهقوت خود باقی است.
کاراندیش تصریح کرد: جمعهشب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیداری که با آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه داشت، این موضوع را مطرح کرد، آقای نوبخت گفته است که با حذف شدن 50درصدی هم مخالف بوده بنابراین این قطعاً در لایحه بودجه سال 99 اصلاح خواهد شد و معافیت 100درصدی باقی میماند.
وی ادامه داد: اما در خصوص لایحه پیشنویس سازمان مالیاتی ما با آقایان جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و واعظی رئیس دفتر، دژپسند وزیر اقتصاد و امور دارایی مکاتبه کرده و مخالفت خود را اعلام کردیم، دلایل لازم را نیز ذکر و درخواست کردیم که با برگزاری جلسهای روی این موضوع بحث شود و سازمان مالیاتی هم پیشنویس را اصلاح کند و معافیتهای ما کماکان بهقوت خود باقی بماند. تاکنون به این موضوع از طریق وزارت اقتصاد پاسخی داده نشده است.
کاراندیش در پایان گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کماکان پیگیر این موضوع و بهجد با حذف بند «ل» مخالف هستیم.