به گزارش استناد نیوز، عزیزاله شهیدی فر بر لزوم اتخاذ تصمیم فوری برای اعلام قیمت خرید توافقی برنج ارقام محلی از سوی دولت تاکید و از آن به عنوان کمک بزرگ به شالیکاران شمال یاد کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: توقع کشاورزان در اعلام خرید توافقی درست است، بخصوص اینکه امسال قیمت نهادههای کشاورزی از جمله پلاستیک، بذر، دستمزد کارگر، تولید بوته از بانک نشا، دستمزد تراکتور، تعمیرات و قطعات یدکی بالا رفته است.
وی توضیح داد: خرید توافقی با رویکرد حمایت منصفانه از کشاورز با قیمت عادلانه برای مصرف کننده را در دستور کار داریم و معتقدیم قیمت فعلی تا ۲هزار تومان کمتر از قیمت کارشناسی به نسبت هزینه تولید است.
وی ادامه داد: قیمت ۱۸هزار تومان مورد انتظار کشاورز به نسبت به دیگر کالاهای اساسی بسیار کم است و بررسی های کارشناسی ما نیز نشان می دهد که برنجکاری با کمتر از قیمت اعلام شده به صرفه نخواهد بود.
شهیدی فر گفت: سیاست دولت تدبیر و امید در ممنوعیت واردات برنج خارجی به بازار همزمان با برداشت و واقعی کردن مقدار مورد نیاز برنج برای واردات و حمایت ویژه از برنجکاری در دو استان مازندران و گیلان سبب شد شالیکاران استانهای شمالی در چهار سال گذشته از وضعیت بازار برنج راضی باشند.
وی تاکید کرد: اگرچه برنج محلی طارم صدری، هاشمی و دم سیاه به عنوان رقمهای کم محصول کیفی زبانزد مردم کشور است و استقبال برای تولید و خرید این ارقام همواره وجود دارد، اما برای اینکه کشاورز از قیمت منطقی برای فروش محصول خود سودی مقرن به صرفه به نسبت هزینه تولید و نرخ تورم ببرد، نیاز است تا دولت قیمت توافقی را برای تعیین کف قیمت اعلام کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: عرضه برنج محلی مازندران تا ۲۲ هزار تومان بازی دلالان و واسطه ها بوده و به هیچ عنوان کشاورز از این سود بهرهای نبرده است، و اکنون که قیمت در بازار کاهش محسوسی یافته است، فقط بازی واسطهها است.
این مسوول جهادکشاورزی مازندران ابراز نگرانی کرد که اگر شالیکار نتواند محصول خود را به قیمت مناسب به فروش برساند، دچار ضرر و زیان شده و سال آینده ممکن است کشت این محصول راهبردی آسیب ببیند/ ایرنا