به گزارش استناد نیوز، سید حسین اسلامی با بیان اینکه 27 واحد سورتینگ و بسته بندی برنج دارای مجوز در شهرستان آمل فعالیت دارند، گفت: میانگین ظرفیت هر یک از واحدها 3 هزار تن برنج در سال است.
وی ادامه داد: سورتینگ برنج، عملی است که در آن برنجهای با رنگ غیرمعمول، سنگریزهها، حشرات کوچک مانند شپش، شوآک(یا در زبان محلی دَلِک که به برنجهای غیرهمسان میگویند) و هرگونه ضایعات دیگر از برنج جدا میشود.
اسلامی تصریح کرد: سورتینگ، باعث افزایش کارایی ظاهری برنج می شود و با سورت برنج نتایج عالی در بهبود ایمنی مواد غذایی با حذف مواد خارجی مانند سنگ، شیشه، پلاستیک و سایر مواد ناخواسته به دست می آید.
وی خاطرنشان کرد: برنج قبل از اینکه وارد دستگاه سورتینگ شود با دستگاه دیگری به نام دستگاه بوجاری الک زده می شود، بطوری که خروجی دستگاه بوجاری به دستگاه سورت متصل است، مکانیزم کاری دستگاه سورتینگ بدین گونه است که برنج های خالص شده از نظر شکستگی وارد دستگاه سورت شده سپس به وسیله بالابر درون مخزن شیشه ای ریخته می شود.
وی در پایان گفت: دستگاه سورتینگ قادر به پاکسازی ۲۰ تن برنج در ساعت است و این دستگاه را میتواند برای مرتب سازی انواع مختلف برنج در نظر گرفت.