منصور غلامی در نشست با رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس در پاسخ به پرسشهای مطرح شده در خصوص طرح ساماندهی آموزش عالی تصریح کرد: اگرچه انحلال، ادغام و تجمیع برخی واحدهای دانشگاهی در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان شده، اما در مرحله اولیه اجرای طرح ساماندهی قرار نیست مرکز آموزشی منحل شود.
وی افزود: این موارد تنها با رعایت اصل وجاهت و ضرورت صورت خواهد گرفت.
وزیر علوم ادامه داد: در خصوص طرح ساماندهی آموزش عالی اطلاعرسانی به صورت کامل رخ نداده است؛ زیرا طرح نهایی در حال حاضر بهصورت پیشنویسی اولیه نگاشته شده است.
وی تاکید کرد: برای نهاییکردن این طرح با رؤسای مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهها حتماً مشورت خواهیم کرد؛ به ویژه ستاد ساماندهی در استان فارس باید نظرخواهی انجام دهد.
وزیر علوم عنوان کرد: همه مسئولان مربوطه باید درباره طرح نهایی توجیه شوند، اما هنوز به مباحث بیشتر نیاز است.
غلامی گفت: این طرح به معنای کیفیت بخشی، جلوگیری از موازیکاری، افزایش هم افزایی در ارائه خدمات و از این قبیل موارد است.
وی افزود: پیشنویس اولیه این طرح در شوراهای مختلف ستادی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرخواهی شده اما در مراحل بعدی با دانشگاهها وارد گفتگو میشویم.
وزیر علوم تصریح کرد: به جز دانشگاههای علمی و کاربردی وابسته به دستگاههای دولتی که باید تعطیل میشدند، هیچ فشاری برای تعطیلی مراکز آموزش عالی نیست، ولی برخی این مؤسسات آموزش عالی به دلایل مختلف ازجمله کاهش آمار دانشجویان تعطیل شدهاند.
وزیر علوم در ادامه این جلسه در خصوص عملکرد دانشگاههای علمی و کاربردی عنوان کرد: اینکه دانشگاه علمی و کاربردی از طریق کنکور به دنبال جذب دانشجو باشد، درست نیست؛ بلکه عملکرد این مراکز باید برنامهریزی برای حرفههای مختلف و صنایع باشد.
وی افزود: در این امر باید برنامه ریزیهای بیشتری صورت گیرد؛ همچنین بخش خصوصی نیز وارد شود و یک فعالیت غیردولتی جدی برای مهارتافزایی شکل دهد.
غلامی تاکید کرد: قرار نیست با اجرای طرح آمایش آموزش عالی دانشگاه پیام نور تعطیل شود، بلکه تکلیفی جدیدی برای این دانشگاه تعریف شده است و آن آموزش مجازی است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: زمانی که دانشگاه پیام نور در رقابت با دانشگاه آزاد واحدهای متفرقه ایجاد کرد باید پیش بینی میشد چه وضعی ایجاد میشود امروز نیز باید باید ظرفیتهای خالی شده در این دانشگاه را پر کنیم و در حوزه فناوری و اشتغال خدماترسانی کنیم.
وی افزود: با این حساب، دانشگاه پیام نور باید زیرساختهای آموزش مجازی را در کشور فراهم کند.
غلامی بر ضرورت آینده پژوهی در آموزش عالی تاکید کرد و گفت: مسائل روزمره بیش از حد ما را سرگرم کرده است؛ درحالی که باید نقشه راهی را تعریف کنیم که منطبق با پیش بینیهای علمی باشد.
وزیر علوم با اشاره به ضرورت مشارکت دانشگاهیان در مسائل اقتصادی و اجتماعی گفت: دانشگاهها بدون آنکه انتظار دعوت داشته باشند، در این گونه مسائل اظهار نظر کنند.
وی افزود: در این زمینه نیز به دانشگاهها نامهای ارسال شده است؛ به ویژه با توجه به سیل اخیر در کشور استادان دانشگاه باید مباحث مربوط به بارشهای هر استان را مدنظر داشته باشند و همه جوانب آن را مورد بررسی قرار دهند.