وقوع سیلاب در غرب استان قابل پیش‌بینی بود/سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی\

وقوع سیلاب در غرب استان قابل پیش‌بینی بود/سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی

  • کد خبر: 214198
  • چاپ
  • انتشار: 16 مهر 1397 - 08:03

استنادنیوز؛ یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه وقوع سیلاب در غرب استان قابل پیش‌بینی بود، بیان داشت:سیل مازندران نتیجه برداشت بی‌رویه آب زیرزمینی است.

رضا نوروز ولاشدی با بیان اینکه طی چند سال اخیر از منبع آب های زیر زمینی و چاه ها آنقدر استفاده کردیم که برای پر کردن آن ها و برگشت به حالت اول مدت زمانی طولانی نیاز دارد، اظهار کرد: برداشت بی رویه موجب نشست در زمین می شود و حتی با پر شدن آن، به حالت اولیه بر نمی گردد.

 

وی با تاکید بر اینکه استفاده بی‌رویه از منابع آبی موجب می شود خاک با یک بارش ظرفیت مناسبی نداشته باشد و سیلاب به وجود بیاید، تصریح کرد: با توجه به شدت بارندگی و اینکه مازندران زمان طولانی برای در انتظار بود، موجب شد تا خاک ها خشک شوند و ظرفیت پذیرش این مقدار جذب آب را نداشته باشند روانآب و سیلاب ایجاد شد.

 

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس شاخص، اگر بارندگی در ۱۲ ساعت ۵۰ میلیمتر باشد، سیلاب به وقوع می پیوندد، خاطرنشان کرد: بارش در کمتر از ۲۴ ساعت در رامسر بیش از 200 میلیمتر بوده است و وقوع سیلاب منطقی و قابل پیش‌بینی است.

نوروز گفت: اینگونه بارندگی ها می تواند برای یک تا دو روز سفره های زیر زمینی را سیراب کند چرا که جریان آب در خاک سرعت بسیار کمی نسبت به آنچه در رودخانه و روانآب ها مشاهده می شود، دارد و سال ها طول می کشد تا سفره های زیر زمینی پر و سیراب شود.

 

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه با این بارندگی های مقطعی نمی توان خشکسالی را بین برد و فقط در آمارهای بلندمدت تاثیرگذار است، یادآور شد: متوسط بارندگی در کشور ۲۵۰ میلیمتر بوده و آخرین آمار گزارش داده شده توسط سازمان منابع آب حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی داریم.

وی خاطرنشان کرد: متوسط دراز مدت بارندگی ۲۴۵ تا ۲۵۰ میلیمتر است در حالیکه مدت مشابه سال گذشته که از مهر ماه تا مهر ماه سال آینده خواهد بود، ۱۷۱ میلیمتر بارندگی گزارش شد.

نوروز اظهار کرد: نسبت به سال‌های گذشته میزان بارندگی در شمال کم نیست و به اندازه نرمال نزدیک است اما در مجموع اینگونه بارندگی ها با شدت زیاد و مدت زمان کم که حالت تخریبی آن فراوان است، نمی تواند استان را از خشکسالی نجات دهد.

وی با اشاره به اینکه شیب جبهه هوای سرد خیلی زیاد است و به همین دلیل سرعت گسترش ابرها فراوان بوده و بارندگی حالت رگباری وتگرگی پیدا می کند، گفت: این جبهه هوای سرد با رطوبت مناسبی که از دریا می آید بارندگی پر باری را به همراه دارد.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار