درباره اخوت و برادری مومنین با یکدیگر احادیث ،روایات و حکایت های آموزنده و تعالی بخش فراوانی وجود دارد که مخاطبان گرامی را به مطالعه آنها دعوت می کنم.
پیشنهاد نگارنده به دستگاه های فرهنگی و مذهبی و شبکه های اجتماعی و رسانه ای و نقش آفرینان اجتماعی جریان سازی و فرهنگ سازی حدیث مواخاة در شاگردی درس های اخلاقی پیامبر اعظم صلی الله می باشد.
مبانی نظری اخوت بین مومنین از غنای عمیق فکری و فرهنگی برخوردار است و این مهم از آموزه های محکم دینی اسلام محسوب می شود و علاوه بر آن در فرهنگ ملی ، تاریخ و ادبیات و سنت کهن ایرانی نیز بر برادری و برابری تاکید فراوانی شده است.
کنشگران فرهنگی و مبلغان مذهبی از طریق خلق آثار هنری و آفرینش مناسبت های ابتکاری برای احیای این سنت شریف نبوی ابتکار عمل را در دست گیرند و برای تعالی اخلاقی جامعه گام بردارند.
شور بختانه باید بپزیریم که حال اخللاقی جامعه خوب نیست و روابط برادران دینی هر روز گسسته تر می شود و شکاف بین خانواده ها ، دوستان و همکاران بیشتر شده و اعتماد به یکدیگر هر روز ضعیف تر می گردد و بنیان های اجتماعی روبه زوال است.
به خاطر همین نگرانی ها و آسیب ها راقم این سطور از کارگزاران و کنشگران فرهنگی و مذهبی و رسانه ای و برنامه سازان هنری دعوت می کند با ایده پردازی خلاقانه از همه ظرفیت های فر هنگی و تبلیغی و هنری برای احیای سنت آموزنده و نشاط بخش "اخوت" بهره گیرند وبرای ترمیم وبهبود هنجارهای اجتماعی جامعه و تعمیق برادری بکوشند.
مسوولین و بزرگان استان مازندران نیز پیشگام این رویداد فرخنده دینی باشند و طبق سنت تعالی بخش نبوی از طریق برنامه های ابتکاری برای تحکیم همگرایی و برادری در استان تلاش نمایند.
بدون شک نقش آفرینی برنامه سازان هنری ، نخبگان حوزوی و دانشگاهی، رسانه های گروهی، شبکه های اجتماعی، شوراها و تشکل های مردم نهاد، بزرگان ایل و خانواده برای فرهنگ سازی و نهادینه شدن حدیث مواخاة بسیار حائز اهمیت می باشد.
ایرج نیازآذری/فعال فرهنگی و اجتماعی