هر دو نوع اسیدهای چرب امگا ۳ و ایکوزاپنتانوئیک اسید از مواد اولیه این روغن ها هستند. به غیر از این چربی ها، روغن ماهی منبع بسیار خوبی از ویتامین های A و D هستند.
یکی از خواص مهم و اصلی روغن ماهی این است که به تنظیم سطح کلسترول خون کمک میکند. وجود اسیدهای چرب EPA و DPA در اکثر مکملهای با کیفیت روغن ماهی در تنظیم کلسترول نقش مهمی دارد.
روغن ماهی نه تنها به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک می کند بلکه در جلوگیری از سفت شدن عروق و پیشگیری از ضربان غیرعادی قلب نیز نقش به سزایی دارد.
مطالعات نشان دادهاند که این اسید چرب در روغن ماهی از بروز بیماریهای قلبی نیز جلوگیری میکند و از آنجایی که اسیدهای چرب امگا نیز در روغنهای مایع گیاهی وجود دارد، توصیه میشود در تهیه ماهیهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ جهت طبخ (البته به مقدار اندک) از این روغنهای گیاهی استفاده شود.