به گزارش روز دوشنبه استناد نیوز، هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشتماه ) فرصتی مغتنم برای توجه به اهمیت سلامت در تمامی ابعاد زندگی و گامی موثر در راستای ارتقاء آگاهی و مشارکت عمومی در این حوزه است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در راستای اهداف شعار هفته سلامت و همچنین اطلاعرسانی و ارتقاء سطح آگاهی مردم دیار همیشهسبز مازندران به اهمیت و تشریح برنامه های اجرایی این هفته پرداخت.
** مازندران آماده برگزاری هفته سلامت
هر ساله با توجه به شعار روز جهانی بهداشت از سوی سازمان جهانی بهداشت و در راستای سیاستهای کلان حوزه سلامت کشور ، هفته سلامت از یکم تا 7 اردیبهشت ماه با تعیین شعار و برنامههای متنوع برگزار میشود و هر روز از این هفته با محوریتی خاص نامگذاری شده است که به ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی و اجتماعی اشاره دارد.
بر این اساس، هفته سلامت امسال با شعار « سرآغازی سلامت، آینده ای سرآمد» نامگذاری شده است و در طی این هفته بر اساس روز شمار عناوین «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، «محیط سالم و جامعه سالم با مشارکت مردم»، «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند»، «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت»، «ورزش همگانی، سلامت همگانی»، « مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده ای امیدبخش» و در نهایت « نه به تصادف، آری به زندگانی» برای هر یک از روز های این هفته انتخاب شده است.
در طول هفته سلامت و بر اساس تقویم روزشمار اعلامی، برنامههای مختلفی از سوی وزارت بهداشت و دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور اجرایی میشود و متعاقب آن در دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز برنامههای متنوعی برای این هفته، تدارک دیده شد که در ادامه این گزارش به آن می پردازیم.
دکتر محمدصادق رضایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه سلامتی موضوع بسیار مهمی است و یکی از دغدغههای هر فرد و هر جامعهای محسوب میشود؛ بیان کرد: نامگذاری نخستین روز هفته به نام پزشک خانواده و نظام ارجاع، نشان از اهمیت این برنامه در حوزه ارتقای سلامت عمومی دارد که استان مازندران به عنوان یکی از استانهای پایلوت این طرح در سطح کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، افزود: : هدف اصلی اجرای این برنامه آن است که ما بتوانیم هم هزینه های درمانی را برای بیماران کاهش دهیم و هم اینکه بتوانیم بیماران را در مسیر صحیح تشخیص و درمان و مسائل مربوط به آن، قرار دهیم و نیز بتوانیم به صورت دقیق، این خانواده ها و افراد را از نظر سلامت، پیگیری کنیم و بتوانیم برای سلامت جامعه، کمکی باشیم.
دکتر رضایی با اشاره به نامگذاری دومین روز از هفته سلامت تحت عنون «محیط سالم و جامعه سالم با مشارکت مردم»، اعلام کرد: ایجاد محیط سالم و دستیابی به جامعه سالم بدون مشارکت فعال مردم، امکان پذیر نیست و هر اندازه که زیر ساخت های بهداشتی برای این کار فراهم باشد، اگر مردم مشارکت فعال در این زمینه نداشته باشند، موفقیت بلند مدت حاصل نمی شود.
وی به نامگذاری سومین روز از روزشمار هفته سلامت تحت عنوان « سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند» اشاره کرد و با این توضیح که سلامت مادران و نوزادان پایه و اساس خانواده ها و جوامع سالم است که به تضمین آینده امیدوار کننده برای همه ما کمک می کند؛ گفت: سلامت خانواده یکی از موضوعات مهم است که باید در جامعه بدان اهمیت ویژهای داده شود؛ چرا که خانواده، نخستین و اساسی ترین نهاد اجتماعی است که بر روی شخصیت افراد و نیز سلامت روانی افراد که نقش بسیار مهمی در ساختن جامعه آینده دارند، تاثیر می گذارد و لذا می بایست سواد سلامت مادر را ارتقا ببخشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، نامگذاری چهارمین روز از هفته سلامت به نام «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت» را نشان از اهمیت این موضوع در ارتقای سلامت عمومی دانست و گفت: ارتقاء سواد سلامت در مردم، ضرورتی اجتنابناپذیر است و این مهم بدون همراهی و همافزایی رسانهها و استفاده از ابزار هنر، ممکن نخواهد شد.
دکتر رضایی با اشاره به نامگذاری پنجمین روز از هفته به نام «ورزش همگانی، سلامت همگانی»، اذعان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران، یکی از چهار دانشگاه در کشور است که موفق شده است رشته تخصصی پزشکی ورزشی را راه اندازی کند.
وی ادامه داد: ورزش همگانی باعث می شود تا تمامی اعضای خانواده به رویکرد سلامت و نقش ورزش در این حوزه، بیشتر پی ببرند و اثرات چشمگیری را در زندگی افراد از خود به جای بگذارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به نامگذاری ششمین روز از هفته سلامت به نام « مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده ای امیدبخش»، تاکید کرد: مراقبت از جنین و سلامت نوزاد، نوید بخش یک آینده روشن هست و جامعه ای که به سلامت نوزاد، اهمیت میدهد و برای سلامت نوزادان سرمایهگذاری میکند، این سرمایهگذاری در واقع یک سرمایهگذاری برای آینده جامعه است؛ چون این نوزاد قرار است تا در آینده یک پدر درست، یک مادر درست، یک پزشک، یک هنرمند، یک توانمند و یک فرد بسیار موثر و اثرگذار برای جامعه باشد؛ بنابراین هرگونه سرمایهگذاری که یک جامعه برای نوزادان و جنین انجام دهد، در واقع از نقطه صفر شروع شده و در آینده، این قدمهای بسیار بزرگ و ارزشمند، برای سلامت جامعه قطعا مفید و موثر خواهد بود.
دکتر دکتر رضایی با اشاره به نامگذاری آخرین روز از هفته سلامت به عنوان « نه به تصادف، آری به زندگانی» گفت: همانگونه که مستحضرید پویش « نه به تصادف، آری به زندگانی» در ایام سفر نوروزی به جهت کاهش آمار تلفات جانی و آمار بالای مرگ و میر در تصادفات به راه افتاد و این شعار در استان مازندران به عنوان مقصد نخست گردشگری بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۲۰ هزار کشته و تعداد زیادی مصدوم و معلول در تصادفات داریم که سهم زیادی از اعتبارات و هزینههای مالی را به خود اختصاص میدهد؛ افزود: باید وفاق ملی برای شکلگیری یک عزم ملی برای کاهش تصادفات وجود داشته باشد و باید تمامی عوامل موثر در کاهش تصادفات را شناسایی و آن را با جدیت پیگیری کرد تا مرگومیر در سوانح جادهای، به حداقل برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان با دعوت از همه ارکان جامعه برای مشارکت فعالانه در برنامههای مربوط به هفته سلامت گفت: سلامت یک مسئولیت اجتماعی است و مشارکت همگانی، تضمینکننده آیندهای سالم برای نسلهای آینده خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه همچون سال های پیش با برنامه های ویژه به استقبال هفته سلامت 1404 می رویم گفت: با بهره گیری از فرصت بدست آمده و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود و نیز منابع در اختیار استانی و شهرستانی، فعالیت هایی از سوی ستاد گرامیداشت هفته سلامت دانشگاه در دستور کار قرار گرفت.
دکتر رضایی از راه اندازی ایستگاه سلامت در مرکز استان و شهرستان ها، برگزاری همایش های پیاده روی ورزش همگانی، برگزاری مراسم نمادین زنگ سلامت در مدارس، استقرار چادر سلامت در مصلی نمازجمعه مرکز استان و شهرستان ها و اجرای برنامه های پایش سلامت و کارگاه های آموزشی ویژه کارکنان ، دانشجویان و دانش آموزان را بخشی از برنامه های تدوین شده برای این هفته اعلام کرد و افزود : اعزام تیم های درمانی به روستاها و مناطق محروم برای انجام ویزیت رایگان، اجرای میزخدمت، برگزاری نشست خبری و هم اندیشی با اصحاب رسانه و خبرنگاران، تولید و انتشار برنامه های تلویزیونی و رادیویی با محوریت موضوعات هفته سلامت، تولید و انتشار محتوای آموزش سلامت شامل کلیپ ، موشن و پوستر و اینفوگرافی، معرفی محصولات تولید شده شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت، برگزاری مسابقات نقاشی و طراحی با هوش مصنوعی ویژه دانش آموزان مدارس استان بخش دیگری از برنامه های این هفته است.