به گزارش روز دوشنبه استناد نیوز و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «فرهاد شبیهی» افزود: شبکه برق بیش از ۳۰ هزار روستای کشور دارای عمر بالای است که نیازمند اصلاح شبکه است.
وی ادامه داد: مشکلات اساسی روستاها با برنامهریزیهای انجام شده طی پنج سال، در قالب این طرح رفع خواهد شد.
مجری طرح برق روستایی خاطرنشان کرد: طرح بهسازی و توسعه روستایی برای توسعه متوازن، عدالتمحوری و بهبود کیفیت زندگی هموطنان روستایی، همچنین ارتقای زیرساختهای اقتصادی و توسعه اشتغال پایدار و افزایش مهاجرت معکوس به روستاها، در کانون توجه شرکت توانیر و وزارت نیرو قرار دارد.
شبیهی با بیان اینکه اصلیترین محورهای موردتوجه از سوی دولت و قانونگذاران ارائه خدمات به روستاها و مناطق محروم و افزایش سطح کیفی خدمات ارائه شده به این مناطق است، گفت: با توجه جدی وزارت نیرو و شرکت توانیر، بیش از ۹۹.۷ درصد از جمعیت ۲۱.۵ میلیوننفری روستایی کشور با احداث بیش از ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه و تأسیسات مربوطه، از نعمت برق مطمئن و پایدار بهرهمند هستند.
وی ادامه داد: این میزان بهرهمندی، از میانگین جهانی که در حال حاضر ۸۵ درصد است بیشتر بوده و در رده پیشروترین کشورهای جهان قرار داریم.
مجری طرح برق روستایی جایگاه کشور از منظر توسعه شبکه برق روستایی و میزان دسترسی به برق در روستاها را در مقایسه با شاخصهای جهانی قابلقبول دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه از نظر شاخصها در موقعیت مناسبی قرار داریم، اما همچنان در عرصههای مختلف این بخش نیازمند تلاش بیشتر و اجرای پروژههای مناسب جهت استمرار تأمین برق پایدار و قابلاتکا در روستاها هستیم.
شبیهی از جمله شاخصهای موردتوجه در این طرح را جابهجایی پایهها از معابر و اصلاح شاخصهای کیفیت برق از جمله رفع افت ولتاژ، رفع فرسودگی شبکه و تأسیسات، توسعه شبکه و اصلاح روشنایی معابر دانست.
وی گفت: مشکلات برق ۷۰۰۰ روستا در سراسر کشور در قالب این طرح طی سال گذشته برطرف شده است.