به گزارش استناد نیوز ، حسین ملک افضلی روز دوشنبه در آئین تقدیر از بهورزان در ساری با تاکید بر لزوم آموزش بهورزان، داشتن برنامه آموزشی را در این زمینه لازم دانست و گفت: این برنامه متناسب با نیاز جامعه تدوین شده است.
وی بهورزان را مدل و نمونهای از آموزش پاسخگویی دانست و گفت: باید نیازهای جامعه به برنامه آموزشی مبدل شود و نسبت به پایش و بازآموزی آن اقدام کرد.
وی شناسایی نیازها، تدوین برنامه براساس نیاز، تربیت درست، پایش و بازآموزی را چهار رکن اصلی آموزش پاسخگویی بیان کرد و گفت: بهورزی مدل درست آموزش پاسخگویی است و مربیان بهورزان برای این کار آموزش لازم را فراگرفتهاند.
بنیانگذار شبکههای بهداشتی کشور با اشاره به خدمات برجسته بهورزان به جامعه گفت: بهورزان در مسائل اجتماعی باید مداخله و نسبت به رفع آن اقدام کنند زیرا حوزههای اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
ملک افضلی با عنوان اینکه مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال کاهش چشمگیری یافته است، گفت: اگر دانش مردم را بالابریم شاهد رسیدن مرگ ومیرکودکان زیر پنج سال به عدد ۵ خواهیم بود درحالی که اکنون ۱۵ است.
وی با اظهار اینکه بهورزان برای سلامت مردم در روستاها تلاش میکنند، از آنها به عنوان سربازان گمنام و فراموش شده یاد کرد و گفت: بهورزان برای ارتقای سلامت مردم تلاش میکنند و باید قدر آنها را دانست.
بنیانگذار شبکههای بهداشتی کشور تصریح کرد: باید فکری شود تا بهورزان به حوزههای اثرگذار در سلامت بپردازند و حرکت بهورزی مدل طرح پزشک پابرهنه چینی است و پزشک خانواده حاصل و نتیجه بهورزی است.
ملک افضلی واکسن را سبب تحول در حوزه سلامت دانست و گفت: اختراع واکسن میلیونها نفر را در جهان به ویژه در دوران کرونا نجات داد و این تکنولوژی در حوزه پیشگیری اهمیت دارد.
وی اختراع آنتی بیوتیک را در نظام سلامت مهم برشمرد و گفت: همزمان با ارتقای سطح سلامت جامعه، بهورزان باید پویا باشند.
وی با اشاره به ریشه کنی فلج اطفال در کشور آن را نتیجه تلاش بهورزان و مراقبان دانست و گفت: این وضعیت درحالی است که هنوز در برخی کشورهای همسایه نظیر افغانستان، شاهد فلج اطفال وجود دارد.