به گزارش استناد نیوز، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۲۷ آذر ماه) به عدد ۳۵۰ هزار و ۳۲۲ واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود سه درصد رشد داشت.
ارزش بورس تهران در هفتهای که گذشت ۱۲ هزار و ۹۹۹ میلیارد ریال بود که در مقایسه با هفته گذشته دو درصد افزایش را تجربه کرد، همچنین ارزش فرابورس در مدت ذکر شده سه هزار و ۷۶۱ میلیارد بود که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته با افزایش سه درصدی همراه شد.
بورس، بهترین بازار برای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران
«محسن رحمتی» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آخرین وضعیت معاملات بورس در بازار هفته گذشته اشاره و بیان کرد: به نظر میرسد روند صعودی بازار سرمایه که از نیمه سال ٩٧ آغاز شد و محرک آن افزایش قیمت دلار بود تمام اثرات مثبت خود را بر روی بازار گذاشته باشد و دیگر دلیل چندانی برای رشد بیشتر بازار وجود ندارد مگر اینکه شرکتها عملکرد کسب و کار خوبی داشته باشند که بتواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه عمده شرکتهای بزرگ در معاملات هفته گذشته وضعیت خوبی را سپری کردند و با روند مثبت همراه بودند، افزود: در کنار رشد گروههای بزرگ روند صعودی گروه بانکیها متوقف و تا حدودی منفی شدند در حالی که عمده روند صنایع بزرگ مطلوب بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه شرکتها در یک سال گذشته از عملکرد کسب و کار خوبی برخوردار نبودند، گفت: افزایش سود و قیمت سهام شرکتها در چند وقت اخیر بیشتر ناشی از تورم و افزایش نرخ ارز بود که به صورت نسبی در افزایش درآمد شرکتها تاثیرگذار بود.
وی اظهار داشت: اگر قرار باشد رشد قیمت سهام شرکتها پایدار و پیوسته باشد باید افزایش درآمد شرکتها ادامه پیدا کند که به نظر نمیرسد چنین اتفاقی در بازار رخ دهد و ما این تصور را برای روند بازار در سال ٩٩ شاهد نیستیم.
رحمتی خاطرنشان کرد: تا پایان سال ٩٨ بازار به یک نقطه تعادلی میرسد اما تا آن زمان روند بازار صعودی است و به عنوان بهترین بازار برای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران محسوب میشود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: روند معاملات صنایع فلزی، فولادی و پتروشیمی در معاملات هفته گذشته مثبت بود اما شیمیاییها در پایان هفته تا حدودی روند نزولی را در پیش گرفتند.
وی با بیان اینکه عمده صنایع بزرگ بازار p/e (تقسیم کردن قیمت سهم بر سود هر سهم) پایین دارند به همین دلیل همچنان جا برای رشد دارند، گفت: بررسی سهام این صنایع با شرایط کلی اقتصاد کشور نشانگر توجیه پذیر بودن سرمایهگذاری در این صنایع است.
رحمتی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که حتی اگر شاهد رکود در اقتصاد کشور باشیم باز این صنایع از ریسک چندانی برای معامله برخوردار نیستند؛ بنابراین عمده رشد بازار تا چند هفته آینده از محل صنایع بزرگ خواهد بود.
رشد صنایع بزرگ در بازار هفته جاری
در ادامه «کوروش شمس»، کارشناس بازار سرمایه به خبرنگار ایرنا گفت: شاخص بورس در هفتهای که گذشت به تبع اتفاقاتی که در بازار جهانی در راستای توافق آمریکا و چین رخ داد، رشد قیمت کامودیتی ها و نزدیک شدن قیمت ها به قیمت جذاب برای خریداران رشد مناسبی را در بازار ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در بازار هفته گذشته بیشتر صنایع و شرکتهای بزرگ رشد پیدا کردند، افزود: در انتهای هفته گذشته عطش خریداران نسبت به ابتدای هفته بیشتر بود به همین دلیل پیشبینی میشود که بازار سرمایه در هفته جاری همچنان روند صعودی را ادامه دهد.
شمس خاطرنشان کرد: در بازار هفته جاری صنایع بزرگتر در کنار گروه بانکیها از تقاضای بیشتری نسبت به دیگر صنایع همراه خواهند بود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بورس همیشه به نسبت به افزایش قیمت نفت و دلار روی خوش نشان داده است، گفت: در هفته گذشته قیمت نفت از ٦٠ دلار حرکت و به سمت قیمت ٦٦ دلار پیش رفت؛ این چشمانداز نشان دهنده آن است که گروه پالایشی در ادامه سال رو به رشد خواهد بود.
وی در پایان گفت: گروه پتروشیمی همچنان جا برای رشد دارند و صعودی خواهند بود.