محمد محمدپور در نشست بررسی مشکلات معدنکاران مازندران اعلام کرد: بخش معادن یکی از راهکارهای موثر و اساسی برای برون رفت از مشکلات کنونی اشتغال و درآمدزایی است.
وی از احیای پست سازمانی معاونت معدنی در استان خبر داد و اضافه کرد: بیش از 2 هزار نقطه معدنی استان توسط شرکت الغدیر در حال شناسایی است.
محمدپور گفت: بزودی بخشنامه جدید وزارتخانه مبنی بر عدم صدور پروانه بهره برداری معادن طبقات یک تا سه اجرایی خواهد شد.
وی افزود: گمانههای اکتشافی منجر به کشف معادن مس، طلا، نقره، بوکسیت، فسفات، گچ، زغال سنگ، فلورین و چند ماده معدنی دیگر شده که تحقیقات اکتشافی تکمیلی در حال انجام است.
محمدپور یادآور شد: استان مازندران همچون صنعت کمی دیرتر به جرگه استانهای معدن خیز کشور خواهد پیوست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، بیشتر مشکلات معدنی استان را مربوط به معادن روباز شن و ماسه، پوکه معدنی و گچ دانست و افزود: کم بودن عرصه واگذاری و پلمپ بدون کارشناسی از طریق دستگاههای مختلف اساسی ترین معضل پیش روی معدنکاران استان است.
وی اظهار کرد: این نقیصه موجب میشود که معدنکار نتواند اصول کار را بهخوبی رعایت کند و موانع بعدی زنجیروار به دنبال آن صورت گیرد.
رئیس انجمن معدن خانه صنعت، معدن وتجارت مازندران نیز گفت: از 236 واحد معدنی دارای مجوز، 163 واحد دارای پروانه بهره برداری و 73 واحد غیرفعال است.
وی افزود: این استان دارای 10 واحد فعال زغال سنگ و 63 واحد شن بوده که از مجموع فعالیتهای معدنی، حدود 5 هزار نفر بهصورت مستقیم و حدود 20 هزار نفر غیرمستقیم اشتغالزایی دارند.
نائیجی تصریح کرد: تشکلها در جهان امروز بهعنوان یک نیاز مبرم جوامع شناخته شده و بواقع میتوانند بازوان قوی برای سازمانها و نهادها باشند.
در این نشست ، سرمستی رئیس کمیته شن و ماسه انجمن معدن مازندران، فعالیتهای پیمانکاران، تلقین غیرواقعی درآمد سرشار واحدهای معدنی، فقدان تناسب طرح شهرکهای شن و ماسه با واقعیتها و اهداف و اقتضائات فعلی را بخشی از مشکلات اصلی بخش معدن اعلام کرد.