به گزارش استناد نیوز، ضلع غربی تالاب بین المللی میانکاله که طی چند سال گذشته به دلیل کاهش بارش های فصلی، کاهش منابع آبی منتهی به تالاب و بعضا برداشتهای غیرمجاز آب، به وسعت حدود 7 هزار هکتار خشک شده بود، این فرصت را به برخی از سوءاستفاده کنندگان و متخلفان محیط زیست می داد که در نواحی خشک حاضر شده و حتی تجاوز به عرصه های زیست محیطی را داشته باشند، همچنین متخلفان با ترددهای غیرمجاز به وسیله خودرو و موتورسیکلت، چالش هایی را ایجاد کرده بودند.
اما با اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران و ایجاد دایکتهای خاکی، بخشی از این اراضی احیا شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران می گوید: باتوجه به تخلفات زیست محیطی که با خشک شدن تالاب میانکاله رخ داده بود، با همفکری و همکاری که بین تشکل های مردم نهاد در بهشهر با محوریت انجمن زیست محیطی اشرف البلاد انجام شد؛ طرحی را به اداره کل حفاظت محیط زیست با احداث" دایکت خاکی" پیشنهاد دادند و محیط زیست نیز بلافاصله آن را در ضلع غربی میانکاله اجرایی کرد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی تصریح کرد: خوشبختانه با اولین باران که پس از اجرای دایکت خاکی باریدن گرفت، سطح آب به بالای 25 سانتی متر رسیده است که با این موفقیت، قطعا دایکت های دیگری به صورت تکمیلی احداث خواهد شد.
وی افزود: این اقدام در کنار لایروبی انهار منتهی به میانکاله که از سال گذشته و امسال در بیش از 80 کیلومتر انجام شده و ادامه دارد؛ سبب شد که با کمترین هزینه، با کمک مردم و محیط زیست یک الگوی بسیار خوبی را داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: اکنون هم تالاب دارای آب است، هم حضور پرندگان را داریم، هم به دلیل از بین رفتن احتمال خشکی منطقه و چالش ریزگردها، خوشبختانه فضای بسیار مفرحی در سراسر تالاب ایجاد شده است و این طراوات و زیبایی که به کمک دوستداران محیط زیست حاصل شد؛ می تواند الگویی برای کشور باشد.