به گزارش استناد نیوز، احمد حسینزادگان امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات مازندران در استانداری اظهار داشت: جلساتی با حضور کارشناسان و دستگاهای متولی برگزار و به درستی و در زمانبندی درست مشکلات و موانع صادراتی استان برطرف شود و صادرکنندگان واقعی در استان شناسایی شوند.
وی گفت: اکنون لبنیات وضعیت خوبی در صادرات دارد اما بازار مرکبات به جایگاه خود نرسید که در این زمینه نیزموانع را برطرف کنیم همچنین برگزاری سفرهای تجاری، بستن قرادادها با کشورهای هدف باید فرصتی جهت افزایش کمی و کیفی تولید باشد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران نیز گفت: مهمترین مشکلات در بحث صادرات تعهد پیمان سپاری ارزی برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی،ضعف ارتباطات بانکی و مشکلات نقل و انتقال ارز حاصل از صادرات به دلیل وجود تحریم، عدم استفاده از کامیونهای یخچالی برگشتی، نبود مشوقهای صادراتی، نوسانات داخلی، نبود تسهیلات سرمایه در گردش، تجهیزات مدرن و بستهبندی است.
قوانلو گفت: بخش تجاری استان نیاز به توجه جدی دارد با افزایش و استفاده از تشکلهای مختلف استان در جهت رفع مشکلات استان گام برداریم.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز گفت: صادرات نقش مهمی در توسعه اقتصاد دارد و دربحث صادرات اگر واقعیتها بیان نشود مشکلات بیشتر میشود.
عبدالله مهاجر افزود: در هشت ماه نخست امسال فرآوردههای لبنی، بستنی، سیمان، مواد پلاستیکی، نوشابه و ماءالشعیر، فرآوردههای گوشتی،گل و گیاه وکیوی بود.
وی بیان کرد: بحث اوراسیا یک نقطه قوت است باید از ظرفیت این امر بهدرستی استفاده کنیم که در بحث صادرات نوع کالا و چگونگی صادرات برای صادرکنندگان مهم است.
مهاجر گفت: سازمان توسعه صادرات بهدلیل کاهش تعرفه، قیمت مرکبات در عراق را کاهش داد تا بازار این کشور را از دست ندهیم در این میان بسیاری از باغداران ترجیح میدهند محصولات خود را در انبار نگهدارند و یا با قیمت متفاوت در باغ بهفروش برساند.
وی ادامه داد: گواهی مبدا و بحث حمل و نقل برخی از موضوعات و مشکلات مطرح شده توسط صادرکنندگان است که باید این مشکلات برطرف شود.