پیش از این عنوان کردیم که باید در این راه از فدراسیون پشتیبانی کرد و دست در دست هم شرایطی را فراهم آورد که رقابتهای لیگ با نهایت استانداردهای بینالمللی و کمترین حاشیه و تنش برپا شود، اما در این میان شنیدن و دیدن برخی اخبار مرتبط با این تصمیم جای تعجب دارد. خبرهایی که بیشتر از آنکه عزم فدراسیون را در سروسامان دادن به اوضاع نشان دهد، حکایت از دوگانه بودن سیاست فدراسیون در برخورد با معضلات فوتبال و مسببان آن دارد.
دیروز خبری در رسانهها منتشر و بلافاصله هم با واکنش روبهرو شد.
خبری مبنی بر اینکه سعید فتاحی، مسئول کمیته برگزاری مسابقات سازمان لیگ با وجود محرومیت روز یکشنبه از ورزشگاه نفت و گاز اروندان خرمشهر برای لیگ دسته اول بازدید کرده است. لازم به ذکر نیست که فتاحی بهعنوان یکی از مقصران اتفاقات فینال جام حذفی در همان شب مسابقه از سوی کمیته انضباطی فدراسیون از کار معلق شد، خبری که از طریق رسانه ملی هم به اطلاع عموم رسید و جالبتر اینکه مرتضی تورک، رئیس کمیته اخلاق فدراسیون در جدیدترین گفتوگوی خود از پابرجا بودن محرومیت این مسئول سازمان لیگ خبر داده است. این خبر را همراه با تصاویر طلبکارانه منتشر شده از فتاحی در ورزشگاه نفت و گاز و صحبتهای طلبکارانهتر او بعد از اعلام حکم برکناریاش، کنار عدم تمکین دو مسئول دیگر فوتبال یعنی بهاروند رئیس سازمان لیگ و طالقانی رئیس هیئت فوتبال خوزستان از دستور کمیته اخلاق برای حضور در این کمیته بهمنظور پاسخگویی به حواشی بازی فینال جام حذفی بگذارید تا متوجه این سیاست دوگانه شوید.
فدراسیون فوتبال در حالی این روزها داعیه حل مشکلات فوتبال و برنامهریزی برای حرفهای برگزار کردن رقابتهای فصل آینده را دارد که خودش بدیهیترین اصل را رعایت نکرده و از مدیران و مسئولان متخلفش بازخواست نمیکند. در اینکه فتاحی چگونه به این پست رسیده، جای سوال است. در حال حاضر، اما سوال اصلی این است که چرا با او که ردپایش در بیشتر اتفاقات حاشیهای مربوط به برگزاری مسابقات لیگ هجدهم دیده میشود، برخورد نمیشود؟ چرا او حتی بعد از اعلام عمومی حکم تعلیق و تأکید رئیس کمیته اخلاق بر پابرجا بودن محرومیت هنوز به خود اجازه میدهد که در محل کار حاضر شود و حتی در برنامههای بهاصطلاح پیشرفت فوتبال برای مسابقات فصل بعد اعمالنظر کند؟!
مهدی تاج بهعنوان رئیس فدراسیون فوتبال طی هفتههای گذشته در تمامی صحبتهای خود بهصورت تلویحی عالم و آدم را بهعنوان مسببان اصلی حوادث لیگ هجدهم معرفی کرده و طبیعی است که مدیران کمکار و پراشتباه خود را مورد مؤاخذه قرار ندهد که اگر چنین اتفاقی بیفتد، آنوقت حرفهای قبلی جناب رئیس در مقصر قلمداد کردن نیروهای انتظامی و امنیتی به ادعاهای واهی تبدیل میشود.
در اینکه سروسامان گرفتن فوتبال باشگاهی نیازمند عزم و وحدت ملی است هیچ شکی نیست، اما وقتی فدراسیون فوتبال خود به متخلفان و مسببان حاشیهها اینچنین پروبال میدهد و حتی با پشتیبانی از آنها باعث محکمتر شدن جایگاهشان میشود، نمیتوان توقع درست شدن اوضاع را داشت. واضح است که فدراسیون برای جلوگیری از بروز حاشیه، مبارزه با فساد و سروسامان گرفتن فوتبال ابتدا باید از خودش شروع کند. اتفاقی که بعید است با توجه به نگاه و سیاستی که مهدی تاج رئیس فدراسیون و اطرافیانش در پیش گرفتهاند شاهد وقوع آن باشیم. چطور میتوان به فدراسیونی اعتماد کرد که خود برای احکام و تصمیمات انضباطیاش ارزش و اعتبار قائل نیست؟ چگونه باید به برنامهریزی این فدراسیون برای برخورد با متخلفان اعتماد کرد؟
حضور فتاحی در ورزشگاه نفت و گاز و عدم حضور دو مسئول دیگر در کمیته اخلاق این را ثابت میکند که فدراسیون فوتبال هیچ برنامهای برای سروسامان دادن به فوتبال ندارد. با این اوصاف تمام برنامههایی هم که ظاهراً قرار بر اجرا شدن آنها برای شروع لیگ است نیز با اتخاذ سیاست دوگانه فدراسیون شعاری بیش نخواهد بود.