«قدرتالله مهدیخانی» در همایش مدیریت زلزله و سیل در سالن جلسات مدیریت بحران استان، اظهار کرد: 8 گسل فعال در شمال و جنوب قزوین فعال هستند که گسل شمال قزوین به یکی از دغدغههای مدیریت بحران تبدیلشده است و گسل جنوب در گذشته دوبار فعالیت کرده است.
وی ادامه داد: سیل، سرمازدگی و فرونشست زمین از جمله حوادث طبیعی هستند که استان قزوین را همواره تهدید میکنند و مدیران دستگاهها برای مقابله با آنها باید آمادگی لازم را داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین خاطرنشان کرد: 43 نوع حادثه طبیعی در جهان وجود دارد که 33 مورد آن در سطح کشور تجربه شده و 26 مورد استان را تهدید میکند.
این مسئول اعلام کرد: امسال تنها سرمازدگی و سیل 20 هزار میلیارد ریال خسارت به استان وارد کرد که بخشی از آن از طریق بیمه و استمهال به خسارتدیدگان پرداخت شد.
مهدیخانی افزود: در برخی موارد دیگر مانند حمل و نقل مواد شیمیایی نیز همه شهرستانهای استان بهجز آوج امسال درگیر بودند و خطرات و تهدیدهای زیادی برای شهرستانها به وجود آمد.
در آینده نزدیک با فروچالههای عظیمی در بوئینزهرا مواجه خواهیم بود
وی با بیان اینکه رانش زمین یکی از تهدیدهای دیگر استان است، در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش الموت شرقی و غربی روستاهای زرآباد، وشتگ و اوانک و در بوئینزهرا جنگلهای فتحآباد با رانش زمین درگیر هستند که در فتحآباد شکافهای عظیم اتفاق افتاده است و طبق مطالعات انجام شده در آینده نزدیک با فروچالههای عظیمی بهعلت برداشتهای بیرویه آب مواجه خواهیم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین بابیان اینکه امروزه 2 دیدگاه برای مقابله با حوادث طبیعی مطرح است، افزود: در این راستا دیدگاه سنتی بر مقابله و بازسازی پس از حادثه و دیدگاه نوین بر پیشبینی و پیشگیری تأکید دارند که در دیدگاه دوم ساختوسازهای اصولی، بیمه و آموزش نقش مؤثری در کاهش خسارتها حوادث و بلایای طبیعی خواهد داشت.
مهدیخانی یادآور شد: طبق دستورالعمل جدید مدیریت بحران کشور قزوین بهعنوان استان همیار مناطق 22 و 26 تهران در کنار استانهای دیگر انتخاب شده است و مدیران استان باید در این زمینه نیز همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند