به گزارش استناد نیوز به نقل از همشهري دانشمندان هلند متوجه شدهاند كه اين نوشيدنيهاي محبوب باعث خنثي شدن فيبروز كبد يا سفتي و زخم در اثر التهاب كبد ميشود. دكتر لوئيس الفرينك از مركز پزشكي دانشگاه اراسموس روتردام گفت: در طول دهههاي گذشته زندگي افراد به سمت عادات ناسالم ازجمله بيتحركي و تغذيه ناسالم و «رژيم غذايي شاد» رفته است. اين رژيم معمولا بهعنوان يك رژيم غربي شناخته ميشود كه سرشار از قند، غذاهاي فرآوريشده و خالي از مواد مغذي است.
اين روش ناسالم تغذيه به رواج اپيدمي چاقي، افزايش بيماري كبد چرب غيرالكلي كمك كرده است كه در اثر تجمع بيش از حد چربي در كبد ايجاد ميشود. دانشمندان براي بررسي اثرات محافظت احتمالي قهوه و چاي، آزمايشهاي خود را روي 2400نفر از افراد بالاي 45سال كه بيماري كبدي ندارند انجام دادند. آزمايشها شامل بررسي سوابق پزشكي و نتايج اسكن شكم و كبد و همچنين پاسخ به پرسشنامهاي كه در مورد عادات غذايي و ميزان مصرف چاي و قهوه بود.
شركتكنندگان براساس ميزان مصرف چاي (سفيد، سياه و سبز) و قهوه به 3دسته تقسيم شدند. محققان دريافتند كساني كه بهطور مكرر قهوه مصرف ميكنند فارغ از سبك زندگيشان بهمراتب كمتر در معرض بيماريهاي سفتي و زخم و التهاب كبد هستند.
به گفته ساروا درويشمراد محقق ارشد اين تحقيق بهطور كلي مصرف مكرر چاي و قهوه براي كساني كه هنوز نشانه آشكار از بيماري كبدي ندارند، اثر محافظتي دارد. اين مواد قابل دسترس و ارزان است و ميتواند در هر سبك زندگي در كشورهاي درحال توسعه جاي داشته باشد. هماكنون تحقيقات زيادي مصرف قهوه را پيشنهاد ميكنند چرا كه قهوه مزايايي براي تنظيم آنزيمهاي كبدي، هپاتيت، كبد چرب و بيماريهاي مزمن كبدي و سرطان كبد دارد.
مكانيسم عملكرد قهوه براي بهبود عملكرد كبد هنوز مشخص نيست ولي دانشمندان حدس ميزنند كه آنتي اكسيدان قهوه و چاي بر بيماريهاي مزمن كبدي مؤثر باشد.