قطع گاز ویلاهای خالی برای حفظ گرمای خانه‌ها؛ برخورد قاطع با پرمصرف‌های انرژی در مازندران\

قطع گاز ویلاهای خالی برای حفظ گرمای خانه‌ها؛ برخورد قاطع با پرمصرف‌های انرژی در مازندران

  • کد خبر: 2111105871
  • چاپ
  • انتشار: 09 دی 1404 - 16:41

مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران از شناسایی و قطع گاز بیش از ۲۱۰ هزار ویلای خالی و غیربومی خبر داد و گفت: مصرف روزانه این ویلاها تا ۷ میلیون مترمکعب گاز، تهدیدی جدی برای تأمین پایدار گاز خانوارها در فصل سرماست.


به گزارش استناد نیوز و به نقل از روابط عمومی شرکت گاز استان مازندران، هژبر جوادی، مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران، با تشریح واقعیت‌های مصرف انرژی در کشور اظهار کرد: امروز شبکه سراسری گاز، کل کشور را پوشش می‌دهد و در شرایط سرمای هوا، تأمین مصرف خانگی و تجاری اولویت دارد، اما مشکل اصلی، بد‌مصرفی و اتلاف گسترده انرژی است.
وی عدم اجرای صحیح مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، فرسودگی تجهیزات گرمایشی و ضعف فرهنگ مصرف را سه عامل اصلی مصرف بالای گاز دانست و افزود: موتورخانه‌ها و بخاری‌های قدیمی راندمان بسیار پایینی دارند و گاه تا ۷۰ درصد انرژی از دودکش هدر می‌رود، در حالی که تجهیزات نوین مانند پکیج‌های پربازده، اتلاف انرژی را به حداقل می‌رسانند.
جوادی با اشاره به اصلاح نظام تعرفه‌گذاری گاز گفت: اکنون تنها حدود ۲ درصد مشترکان در پله چهارم مصرف قرار دارند، اما همین گروه نزدیک به ۶ درصد کل گاز را مصرف می‌کنند و قبوض بسیار سنگینی برای این بد‌مصرف‌ها صادر می‌شود.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران از شناسایی بیش از ۲۱۰ هزار ویلای خالی و غیربومی در استان خبر داد و تصریح کرد: این ویلاها روزانه بین ۵ تا ۷ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کنند و ناچار به قطع گاز ویلاهای خالی و پرمصرف شده‌ایم تا گاز بخش خانگی مردم حفظ شود.
وی با اشاره به محدودیت گاز صنایع و پیامدهای زنجیره‌ای آن گفت: قطع گاز صنایع مادر مانند پتروشیمی و نیروگاه‌ها، معیشت هزاران خانوار را تحت تأثیر قرار می‌دهد و راهکار اصلی، حرکت به سمت فناوری‌های نو و بهینه‌سازی مصرف است.
جوادی با تأکید بر نقش آموزش و پرورش در فرهنگ‌سازی افزود: آغاز اصلاح الگوی مصرف باید از مدرسه و آموزش دانش‌آموزان و معلمان شروع شود و طرح‌هایی مانند «همیار گاز» و «نبض انرژی» می‌تواند نقش مؤثری در این مسیر داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر به‌صورت ملی به سمت بهینه‌سازی ساختمان‌ها، نوسازی تجهیزات و ارتقای فرهنگ مصرف حرکت کنیم، در سال‌های آینده با پدیده ناترازی انرژی مواجه نخواهیم بود.



telegramestenadnews
There are no comments posted here yet

نظر خود را اضافه کنید.

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار