نقش سه‌گانه مسجد در جامعه اسلامی؛ از تطهیر تا روشنگری\

نقش سه‌گانه مسجد در جامعه اسلامی؛ از تطهیر تا روشنگری

  • کد خبر: 2111105695
  • چاپ
  • انتشار: 07 آبان 1404 - 09:32

نماینده ولی فقیه در مازندران با تأکید بر کارکرد سه‌گانه مسجد به عنوان محور تطهیر، وحدت و روشنگری، مردمی‌سازی مدیریت آن را کلید پیشرفت محله عنوان کرد و بر لزوم مشارکت بانوان و محوریت روحانیت در این نهاد دینی تأکید ورزید.


به گزارش استناد نیوز و به نقل از معاونت ارتباطات و رسانه دفتر نماینده ولی فقیه در مازندران، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در همایش روحانیت شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس آباد (قرارگاه ملی مسجد) با اشاره به رسالت‌های گوناگون مسجد و سه کارکرد اصلی آن، اظهار کرد: به فرموده قرآن مسجد جایگاه تطهیر و پاک شدن است، به شرط آنکه بر اساس تقوا ساخته و مدیریت شود.
وی با تفکیک میان تأثیر (شستشو) و تطهیر (پاک شدن از نجاست) افزود: اگر انسان با وجود نمازهای متعدد و حضور در مسجد، نجاسات اخلاقی مانند حسادت، کبر، غرور، کینه و حب دنیا را از روح خود برطرف نکند، صرف تأثیر منجر به تطهیر نخواهد شد.
آیت الله محمدی لائینی مسجد را پیام‌آور و رسالت‌دار وحدت دانست و گفت: مسجد باید موجب وحدت و انسجام محله شود و زمینه‌های اختلافات را برطرف کرده و آشتی را جایگزین قهر سازد.
نماینده ولی فقیه در مازندران تاکید کرد: رقابت‌های مخرب و تفرقه‌انگیز میان مساجد و تخریب یکدیگر خلاف حکمت و فلسفه اصلی مسجد است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، سومین کارکرد مسجد را تبیین، سخنگاه و تریبون روشنگری دانست و تأکید کرد: در مسجد باید هم احکام شرعی، اخلاقیات و موعظه گفته شود و هم با رویکردهای حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن، محله را در برابر معضلات، مشکلات و شبهات روشن ساخت.
این مسئول با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر مردمی بودن و دوری از سازمانی، دولتی و کلیشه‌ای شدن مساجد، مردمی‌سازی مدیریت مساجد را کلید پیشرفت دانست.
وی با اشاره به دو راهکار عنوان کرد: اولا امام جماعت باید با مشورت و نظر نمازگزاران، نه بر اساس سلیقه شخصی، هیئت امنا را انتخاب کند تا مردم احساس دخیل بودن در مدیریت داشته باشند، همچنین، امام جمعه هنگام انتصاب امام جماعت برای مساجد، باید به رضایت عامه و نفوذ و محبوبیت او در بین مردم محله توجه کند؛ چرا که کراهت قلبی مأمومین، امامت را مکروه می‌سازد.
آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه بانوان باوجود تشکیل حدود ۷۰ درصد از نمازگزاران،، بر لزوم سهم‌دهی به آنان در مدیریت مسجد تأکید کرد.
نماینده ولی فقیه در مازندران ادامه داد: می‌توان یک نفر از اعضای هیئت امنا را از خواهران انتخاب کرد و یا برای خواهران یک هیئت امنای جداگانه و مستقل در فضای متعلق به آنان تشکیل داد تا امور مربوط به بخش بانوان را مدیریت کنند.
امام جمعه ساری ضمن تأکید بر محوریت روحانیت در برنامه‌های مسجد، هشدار داد: اسلام منهای روحانیت همانند تجربه گروه‌هایی چون مجاهدین خلق و فرقه‌هایی نظیر انحراف اهل بیت است که به وادی ضلالت کشیده شدند.
این مسئول از اینکه برخی هیئات عزاداری و مراکز دینی قصد دارند روحانی را به عمد دعوت نکنند، انتقاد کرد و این رویکرد را خطرناک و دارای عواقب ناپسند دانست.



telegramestenadnews
There are no comments posted here yet

نظر خود را اضافه کنید.

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار