به گزارش استناد نیوز، شرایطی که بسیاری از واحدهای تولیدی کشور با چالشهای اقتصادی، کمبود نقدینگی، قطعی انرژی و نوسانات بازار دستوپنجه نرم میکنند، کارخانه نساجی مازندران، گامهای مؤثری در مسیر پایداری، افزایش بهرهوری و حفظ اشتغال برداشته است.
این واحد صنعتی که با اشتغالزایی برای بیش از ۶۰۰ نفر نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه ایفا میکند، توانسته با اتکا به توان داخلی، بازگشت واحد ریسندگی به خط تولید و ارتقاء راندمان، از واردات نخ بینیاز شده و به خودکفایی واقعی در زنجیره تأمین برسد.
در بازدید امروز استاندار مازندران از این واحد صنعتی، ضمن بررسی ظرفیتها و موانع موجود، حمایتهایی جهت پایداری جریان تولید و حفظ حقوق کارگران صورت گرفت که نشاندهنده تعامل اثربخش دولت و بخش خصوصی در مسیر حفظ صنایع مادر استان است.
صفدر گرایلی، رییس مدیران اجرایی کارخانه نساجی مازندران، روز پنج شنبه در حاشیه بازدید استاندار مازندران از این کارخانه، با اشاره به پرداخت منظم حقوق کارگران اظهار داشت: از زمان تحویل کارخانه تاکنون، هر ماه در تاریخ ۲۷م نسبت به پرداخت حقوق کارگران اقدام کردهایم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰ نفر در این کارخانه مشغول فعالیت هستند، افزود: ما ماهانه حدود ۱۵ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق، هزینه برق، گاز و خرید قطعات صرف میکنیم.
گرایلی میزان تولید این کارخانه را بیش از یک میلیون واحد اعلام کرد و گفت: تلاش ما این است که با مشتریان قوی و کارخانههای بزرگ کشور تعامل داشته باشیم تا بازار خود را تثبیت کنیم.
وی همچنین سود حاصل از عملکرد سال گذشته کارخانه را ۱۷ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: واحد ریسندگی که در اجاره یک شخص بود، به کارخانه بازگردانده شد و اکنون نخ مورد نیاز را در داخل کارخانه تولید میکنیم و دیگر نیازی به واردات نخ از بیرون نداریم.
*خودکفایی در تولید نخ و عبور از بحرانها*
رییس مدیران اجرایی کارخانه نساجی مازندران با تأکید بر اینکه پس از ۲۷ سال نخ در این کارخانه تولید و چلهکشی میشود، گفت: در حال حاضر مشتریان نخ را مستقیماً از کارخانه خریداری میکنند و این موضوع باعث کاهش هزینه بستهبندی تا چهار هزار تومان به ازای هر کیلو شده است.
وی درباره وضعیت نیروی انسانی کارخانه افزود: در پایان سال گذشته، ۳۵ نفر از کارگران بازنشسته شدند که برای بازنشستگی آنان ۸ میلیارد تومان پرداخت کردیم. خوشبختانه بهترین نیروی انسانی را داریم، مشکلی در تولید نداریم و راندمان تولید در واحد ریسندگی به ۸۵ درصد و در بافندگی به ۹۵ درصد رسیده است.
گرایلی در ادامه از استاندار خواست نسبت به جلوگیری از قطع برق کارخانه اقدام کند.
وی افزود: استاندار مازندران طی تماس با مدیرعامل شرکت برق استان، از قطع برق کارخانه جلوگیری کرد و به مدت ۲۰ روز جریان برق پایدار ماند تا تولید متوقف نشود.
همچنین یکی دیگر از مشکلات کارخانه، مربوط به بیمه کارگران بود که استاندار مازندران قول پیگیری و دستور مساعدت تامین اجتماعی در دریافت حق بیمه کارگران را با فرجه مناسب صادر نمود.
*تأکید مسئولان بر حمایت از صنایع مادر مازندران *
نادعلی کهنسال، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مازندران نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نساجی همواره برای این استان اهمیت ویژهای داشته است، گفت: با توجه به سیاستهای دولت در حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی، تلاش داریم تا موانع موجود را برطرف کنیم و نساجی مازندران را فعال و پویا نگه داریم.
وی با اشاره به تأثیرات منفی جنگ تحمیلی و تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا بر صنعت کشور، افزود: با همت فعالان حوزه نساجی در مازندران، توانستیم تا حد زیادی این آسیبها را جبران کنیم.
مدیرکل صمت مازندران تأکید کرد: باید با حمایت بهموقع، از تولید داخل دفاع و از فرصتهای اقتصادی استفاده کنیم. در مازندران تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با رفع مشکلات کارگران، شاهد پایداری و پیشرفت این صنعت راهبردی باشیم.
در این بازدید نمایندگان حوزه انتخابیه قائمشهر عمران عباسی و کشوری، فرماندار قائمشهر و جمعی از مسئولین هم حضور داشتند.