چاپ کردن این صفحه


  • وزیر بهداشت مطرح کرد؛

نانی که روزانه مصرف می کنیم دلیل عمده مرگ های ناگهانی است / مرگ آیت الله هاشمی قابل پیشگیری بود

  • کد خبر: 21992
  • انتشار: 29 دی 1395 - 22:04

وزیر بهداشت نان مصرفی روزانه را یکی از دلایل اصلی وقوع فشار خون بالا و بیماری های قلبی و همچنین مرگ ناگهانی آیت الله هاشمی را قابل پیشگیری دانست

به گزارش استناد نیوز، دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت و درمان در اولین همایش نان سالم با اشاره به نرخ 25 هزار مرگ قابل پیشگیری در سال اظهار کرد: ایرانیان به دلیل مرگ‌های قابل پیشگیری بی دلیل از بین می‌روند. یک نمونه آن آیت الله رفسنجانی بود که اگر تدابر لازم صورت می گرفت و پیش بینی های لازم انجام می شد ایشان هم اکنون زنده بودند.

وزیر بهداشت افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی 82 سال سن داشتند اما 16 سال پیش آنژیوگرافی کردند و 3 پلاک در رگ‌های قلبشان گذاشتند. همچنین 20 سال دیابت داشتند و در ماه‌های آخر از انسولین استفاده می‌کردند.

هاشمی ادامه داد: به طور کلی هفت تا 10درصد مرگ ها ناگهانی است و علت اصلی آن فشارخون، بیماری های قلبی است که قابل پیشگیری هستند.

وی همچنین به وضعیت نان مصرفی اشاره کرد و گفت: نانی که مصرف می کنیم بیش از 50 درصد نمک مصرفی روزانه مردم است که اگر این مقدار به یک سوم کاهش یابد بسیاری از بیماری های فشار خون و قلبی رخ نخواهد داد و شاهد این تعداد از مرگ های ناگهانی نخواهیم بود. بنابراین دولت و مجلس باید آرد و گندم خوب در اختیار نانوا قرار دهند چرا که آرد نامناسب نمک بیشتری نیاز دارد.

هاشمی در ادامه تصریح کرد: ما ایرانیان تصور می‌کنیم که قند، شکر و نان هرچه سفیدتر باشد یعنی خوب‌تر است اما اصل قضیه درست برعکس این اعتقاد است. آن‌چه که باید در رسانه‌ها، صدا و سیما و آموزش و پرورش یاد داده شود این است که هرچه نان تیره‌تر و هرچه قند زردتر باشد برای سلامتی مفیدتر است.

وی تاکید کرد: باید با همکاری اتحادیه نانوایان برخی قسمت‌ها در زمینه تولید و پخت نان اصلاح شود. ما باید بیش از آنچه که بهداشت محیط روی نانوایی‌ها نظارت می‌کنند وقت خود را روی سیلوها و نحوه نگهداری گندم، کیفیت آرد و آبی که منجر به ایجاد خمیر می‌شود بگذاریم. همه این اقدامات نیز فقط از طریق صنف میسر است.



telegramestenadnews